Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Nobelin Ledit I

Vuoden 2014 Nobelin fysiikan meni kolme tutkijoille, jotka antoivat valaistus makeover in-tuuletus sininen LED-valot. Palkinto myönnetään näennäisesti arkipäiväinen innovaatio, mutta yksi, joka on pohjustettu suuri muutos valoa den hyötysuhde, joka on meneillään ympäri world.Save ja vihreä.

LEDit kuluttavat vähemmän energiaa kuin tehdä muita valaistus, kuten pienloistelamput (CFL) ja hehkulamput. Tyypillinen LED-lamppu voi tuottaa noin 83 lumenia per watti-mea-varma siitä, kuinka paljon kirkkautta voit saada yksikkö sähkövirran-verrattuna 67 vertailukelpoisen lamppujen lamppu ja 16 varten incandes sentin.

LEDit tuottavat valoa kulkee sähkövirta puolijohde, kun taas incandes sentin sipulit kulkevat nykyisen läpi lanka hehkulangan, kunnes se hehkuu lämpöä. Hukkaan lämmön en-energian on pääasiassa siksi hehkulamput ovat niin paljon vähemmän tehokkaita.

LEDit myös kestävät noin 30 kertaa pitempi kuin-candescent sipulit tehdä, mukaan Energy Information Administration, ja monet LED-lamppu tuotteita lupaavat jopa 25.000 käyttötuntia-yli 17 vuotta, jos olet käyttänyt yhden noin neljä tuntia day.Lighting maailma.

loisteputki t5

Valaistus muutos on paitsi kestävä let-kotiasumiseen. LEDit ovat myös käytetään katuvaloja, pyhäpäivä ja koriste näyttää, liikerakennusten, ja muut suuret energian käyttäjille. Tuoreen raportin uudelleen haku yritys Navigant, asennus ledit katuvalaistuksen maailmanlaajuisesti odotetaan kasvavan 13,2 miljoonaan sipulit vuonna 2014 yli 116 miljoonaa vuonna 2023.

Auton valaistus on toinen sovellus, jossa LEDit tekevät tuloaan. LEDit käytetään käytetään vain päiväajovalot, mutta nyt monet uudet autot ovat LED valot käyttöä yöllä, sanoi Christian Wetzel, fyysikko Rensselaer Polytechnic Institute Troy, New York.

Leave a Comment